İnsanlığın sonu mu geliyor?






Temmuz'a sayılı günler kala Ankara'da dolu yağıyor, İstanbul'da hava sıcaklığında 10 dereceye varan düşüşler yaşanıyor. Peki bu ne anlama geliyor?
Kış ortasında çiçek açıyor, yaz ortasında dolu yağıyor. Kimi zaman günlük güneşlik kimi zaman serinleten bir hava. Temmuz'a sayılı günler kala Ankara'da dolu yağıyor, İstanbul'da ise hava sıcaklığında 10 dereceye varan düşüşler yaşanıyor. Peki bu durum neden kaynaklanıyor.
"Küresel Isınma ve İklim Krizi" adlı kitabın yazarı Ömer Madra bu konuda dünyayı bekleyen tehlikeyi çarpıcı biçimde ortaya koyuyor.


DÜNYAYI BEKLEYEN TEHLİKE


Madra şunları söylüyor:
"Bunun adı iklim değişikliği. Bütün atmosferin dengesini tamamen bozduğumuz için her türlü anormallik her an olacak. Orman yangınları artacak, seller, en beklenmedik yerlerde fırtınalar çok artacak. Öyle büyük felaketler olacak ki insanlar aç kalacak."
Madra'ya göre; insanoğlu, bilinçsizce kendi çevresini tüketti. Şimdi onun sonuçlarını yaşıyor.


"KENDİ SONUMUZA DOĞRU GİDİYORUZ


Ömer Madra, Akdeniz Bölgesi'nde, Türkiye'de, Ortadoğu'da ve bütün kıtalarda aynı anda bütün buzların erimesiyle, gezegenin tarihinde gördüğü en büyük felaketlerinden birine doğru sürüklendiğini belirtiyor.
Ömer Madra, nükleer savaş ve küresel ısınma tehkilesine acil önlem alınmazsa, insanlığın felaketini ilan etmekten başka yapılacak bir şey kalmayacağını belirtiyor.


ACİL TEDBİR ALINMALI


Acil tedbir alınmasının önemine dikkat çeken Madra şöyle konuşuyor:
"Fosil yakıt medeniyetine son vermek zorundayız"
counter Etkileşim.

Paylaş


Bu Yazıyı Beğendinizmi?


Benzer Konular