My LockBox



Dosyalarınız meraklı gözlerden uzak kalsın.

Başkalarının görmesini istemediğiniz dokümanlarla dolu klasörlerinizi saklamak artık çocuk oyuncağı.

Herkesin sırları vardır. Biz  bilgisayar kullanıcılarının sırları ise genellikle bilgisayarlarımızda durur. Ve biz de bu özel sırlarımızın bulunduğu dosya ve dokümanlarımızı en güvenli bir şekilde saklamak isteriz. İşte My LockBox adlı ufak ve ücretsiz program tam olarak bu işe yarıyor.
Piyasada alternatifleri olsa da, ücretsiz olması ve bazı avantajları sayesinde rakiplerinden bir adım öne çıkmayı başaran My LockBox'ı indirdikten sonra yüklemesi esnasında sizden bir şifre isteyecek. Buraya başkaları tarafından tahmin edilmesi zor ama sizin için hatırlaması kolay bir şifre yazmalısınız.
Bundan sonra kilitlemek istediğiniz klasörü seçmeniz gerekiyor. My LockBox'ın en güzel özelliği bu klasöre sadece erişimi engellemekle kalmıyor olması. Seçmiş olduğunuz kilitli klasörünüz aynı zamanda tamamen görünmez hale geliyor. Fakat bunun için programı çalıştırdıktan sonra, seçili olan klasörü program menüsünden "Lock" butonuna tıklayarak kilitlemeniz gerekli. Bu klasörün içeriğine erişmeniz gerektiğinde ise programı çalıştırıp sağ üst bölümdeki "Go" simgesine tıklamanız yeterli.
Uyarı: Her ne kadar rapor edilmiş bir sorun bulunmasa da, sisteminizin ayarları nedeniyle sorunlar yaşamamak için, öncelikle My LockBox'u önemli olmayan dosyalar ile bir süre denemenizi öneriyoruz.





counter Etkileşim.

Paylaş


Bu Yazıyı Beğendinizmi?


Benzer Konular