S'ten 8 ücretsiz yazılım!




Windows'unzu güçlendirecek 10 ücretsiz MS ürünü.

Microsoft'un bu en popüler 10 ücretsiz yazılımıyla Windows'unuzu zenginleştirin!


Microsoft'un ücretsiz yazılım dağıtarak milyonlarca dolar kazanmadığı aşikar. Şirket bu ücretsiz yazılımlar ile kullanıcılarını hoşnut etmek ve daha bağlı bir kullanıcı topluluğu oluşturmak istiyor.
Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın, şirketteki tüm 89.000 geliştiriciye Windows Phone 7 hediye edeceğini sizinle bu haberimizde paylaşmıştık.
Bu ücretsiz teknolojilerden faydalanmak için Microsoft'ta çalışıyor olmanıza gerek yok. Bu yazımızda IT profesyonellerinin ve kullanıcıların dikkatini çekecek 10 ücretsiz Microsoft yazılımını sizin için inceliyoruz.

Security Essentials
İlk olarak Eylül 2009'da yayınlanan güvenlik yazılımı, son zamanlarda lisansında yapılan bir değişiklikle küçük işletmeler tarafından da kullanılabiliyor. Microsoft, EMET adında, saldırganların yazılımların açıklarını kullanmasını zorlaştıran ücretsiz bir program da sunuyor.

Network Access Protection
Network Access Protection, ağ kaynaklarına istemci bilgisayarın kimliği ve şirket yönetim ilkelerine göre bağlanılmasını denetliyor. Network World'den Joel Snyder'a göre Microsoft NAP, en iyi tüm Microsoft işletim sistemi kullanan bilgisayarları bir Windows domain'e bağlı olduğunda çalışıyor.
Network Access Protection


Office Web Apps
Word, PowerPoint, Excel ve OneNote'un ücretsiz sürümleri WebApps'ın yayınlanmasıyla birlikte kullanılabilir hale geldi. Bulut tabanlı hizmetin ücretsiz sürümü ev kullanıcılarına açık. Bununla beraber yapılan ilk incelemelere göre Google Apps, bulut tabanlı Ofis araçlarından üstün.
Microsoft'un VMware alternatifi sunucu sanallaştırma platformu Hyper-V, ücretsiz. Windows Server'ın yeni sürümlerinde de bulunan yazılım, Microsoft'un sunduğu kaynak kodu sayesinde Linux kernel'inde de çalıştırılabiliyor.
Hyper-V


Windows Live Essentials
Windows Live Essentials, bir fotoğraf galerisi uygulaması, video düzenleyici, anında mesajlaşma, e-posta ve sosyal ağ uygulmasını içeriyor. Blog yazarları için Live Writer, bilgisayarlar arasında belge ve resimleri eşitleyebilen Live Mesh de pakete dahil.
Windows Live Essentials


Windows Azure Platform
Windows Azure, hem açık çevre ortamlarından, hem de İnternet'ten tüketibilen çok çeşitli İnternet hizmetini sağlamakta olan bir bulut platformu hizmeti. Windows Azure Platform, aslında ücretsiz değil fakat Microsoft, düzenlediği promosyonla 31 Mart 2011'e kadar programa ücretsizerişim sağlayacak.
Windows Azure


SQL Server 2008 R2 Express
SQL Server'ın bu ücretsiz sürümü "masaüstü, web ve küçük sunucu uygulamaları geliştirmeye" yönelik. Bu sürüm, ücretli sürümdeki tüm özelliklere sahip değil ama 10GB veritabanı depolama alanı sunuyor, diğer SQL sunucularında kullanılan çekirdek ile aynı çekirdeğe sahip, SQL Server 2008 ve SQL Azure Database bulut hizmetiyle uyumlu.
BizSpark, yeni yazılım şirketlerinin "geliştirme araçları, platform teknolojileri ve sunucu ürünleri"ne erişmesine izin vererek gelişmesine yardımcı olan bir ürün. Bu hizmeti kullanabilmek için şirketin 3 yaşından daha küçük ve 1 milyon dolardan daha az kârı olması gerekiyor.
counter Etkileşim.

Paylaş


Bu Yazıyı Beğendinizmi?


Benzer Konular