Çapraz Tarayıcı Testleri

Web tasarımındaki en büyük sorunlardan biri de çapraz tarayıcı sorunlarıdır. Herhangi bir tarayıcıda tasarladığınız sayfa diğer tarayıcılarda farklı yorumlanarak tasarım hatalarına yol açabilir. Bunun önüne geçmek için birçok çapraz tarayıcı testi bulunmakta. Bu testlerde sayfalarınızı test ederek tüm tarayıcılara göre hazırlayabilirsiniz. İşte popüler tarayıcı testleri;

Not: Sitelere Girmek İçin Resimlerin üzerine Tıklayınız... 
 
 Adobe Browser Lab
Çapraz tarayıcı testlerinde hızlı ve kolay çözümler sunan çok kullanışlı bir adobe air uygulaması.firefox, chrome, internet explorer, safari gibi tarayıcılar ile sayfanızın çift taraflı karşılaştırmasını yapabilirsiniz. Ayrıca Dreamweaver CS4 ekletisi sayesinde browser lab’a bağlanarak çalışmalarınızı anında test etme imkanınız bulunuyor.


Browser Shots
Farklı işletim sistemlerinden (Windows, Linux, Mac OS) farklı tarayıcılar seçerek web sitenizi çapraz tarayıcı testine sokabilirsiniz. Sayfanızı 79 adet tarayıcı ile test etmenize imkan veriyor. Sayfa görüntülerini anında size sunuyor.

SuperPreview
 SuperPreview, Microsoft’un yapmış olduğu bir çapraz tarayıcı testi.İçerisinde internet explorer, firefox ve safari sürümlerini bulunduran bir masaüstü uygulaması. Elementlerin css özelliklerini görmenize olanak veriyor.

Litmus
Birçok büyük şirketin kullandığı bir çevrimiçi uygulama. Ücretsiz sürümü bulunduğu gibi ücretli sürümleride bulunmakta. Ücretsiz sürümünde yanlızca internet explorer ve firefox karşılaştırması yapabiliyorsunuz. Aylık 39 $ kullanmak mümkün. 


Cross Browser Testing 
 Tarayıcınızın diğer internet tarayıcılarındaki işlevselliğini ölçen kullanışlı bir çevrimiçi çapraz tarayıcı testi. internet explorer, firefox, opera, safari gibi birçok tarayıcı seçeneği bulunmakta. Web sitenize genel olarak bakmak için harika bir uygulama.
counter Etkileşim.

Paylaş


Bu Yazıyı Beğendinizmi?


Benzer Konular