Kütahya'da Deprem (Saniye Saniye Güncellenmektedir)




Kütahya’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem, Türkiye’nin Marmara, Ege, İçanadolu ve Akdeniz bölgelerinde de hissedildi. Bursa'da panik sırasında bir kişinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi. Depremin siyanür barajına etki etmesiyle ilgili endişeler üzerine ilk açıklama Aliköy Belde Belediye Başkanı Kemal Tunç'tan geldi. Tunç “Burada bir problem olmadığını, korkulacak bir durum olmadığını söyleyebilirim. Şu anda korkulacak bir problemimiz yok” dedi.


Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre bu gece saat 23.16’da merkez üssü Kütahya Simav İlçesi"nde 5.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Marmara, Ege, İçanadolu ve Akdeniz bölgesinde de hissedildi. Depremin hissedildiği il ve ilçelerde vatandaşlar,  evlerini terk ederek sokağa çıktı. 


ARTÇI SARSINTILARIN EN BÜYÜĞÜ 4.6 ŞİDDETİNDE


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'ne göre saat 22.03'ten itibaren çok sayıda deprem meydana geldi. Artçı sarsıntıların en büyüğü 4.6 şiddetinde.


ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumunun internet sitesindeki  verilere göre, Türkiye'nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssünün,  Kütahya'ya 77, Bursa'ya 121 ve Balıkesir'e 123 kilometre mesafede olduğu  belirtildi. Depremin büyüklüğü 6 olarak verildi.

BÖLGEYE EKİP DESTEĞİ


Türk Kızılayı, Afet Yönetimi Müdürlüğü yetkilileri, Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olarak açıklanan depremin ardından kendilerine can kaybı konusunda bir bilgi ulaşmadığını ve bölgeye en kısa zamanda ekipler gönderileceğini bildirdi.Yetkililer, Kütahya'nın Gediz ilçesinde bina yıkıntısı olduğu bilgisine ulaşıldığını belirtti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Afyon, Bursa, İstanbul ve İzmir'den arama kurtarma ekiplerini deprem üssü olan Kütahya'nın Simav ilçesine gönderdi.

İSTANBUL'DA DEPREM PANİĞİ
5.9 büyüklüğündeki deprem, Marmara Bölgesi'nde de hissedildi. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, saat 23.16'de meydana gelen depremin ardından adeta evlerinden kaçıp sokaklara çıktı. DHA kameralarına konuşan vatandaşlar, depremin şiddetiyle evlerinde oldukça fazla sallandıklarını belirterek, çok korktuklarını söyledi.


İNTERNET SİTESİ ÇÖKTÜ


Depremin merkes üssü ve büyüklüğünü öğrenmek için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün internet sitesine yoğun giriş siteyi çökertti. Rasathaneye telefonla da uluşmak da mümkün olmadı. Bu nedenle depremin yerini öğrenmek isteyenler gazete ve televizyonların telefonlarına yöneldi. Yaklaşık 20 dakika sonra depremin merkes üssünün Kütahya’nın Simav ilçesinin olduğunun öğrenilmesinin ardından İstanbul’da sokağa çıkalar tekrar evlerine girdi.


BURSA'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğündeki deprem, Bursa'da da paniğe neden oldu. İstanbul'dan yakınlarını ziyaret için İnegöl'e giden Müyesser Pehlivan misafir olarak kaldığı evde sarsıntı ile birlikte fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Müyesser Pehlivan, kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.
Bursa kent merkezinde ise balkondan atlayan, kaçarken düşen ve sinir krizine giren 15 kişi hastanelerde tedaviye alındı.Deprem sonrası Bursa Valiliği, depremin merkez üssü olan Simav’a, ambulans ve sivil savunma ekiplerini gönderdi.


İZMİR VALİSİ KIRAÇ: BİZE İLETİLEN CAN VE MAL KAYBI BİLGİSİ YOK

İzmir Valisi Cahit Kıraç, merkez üssü Simav olan deprem nedeniyle İzmir'de can ve mal kaybı bilgisi iletilmediğini söyledi.Deprem nedeniyle İzmir'de halkın bir kısmının panik yaşayarak evlerinden çıktığı ve parklarda bir süre bekledikten sonra evlerine girdiği görüldü.


EDİRNE VALİSİ SÖZER:ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK
Depremi kendisinin hissetmediğini, ancak başta merkez ilçe olmak üzere Keşan, İpsala'da da hissedildiğini öğrendiğini ifade eden Edirne Valisi Gökhan Sözer, “Edirne'de endişe edilecek bir durum yok. Vatandaşlarımız rahat olsunlar” dedi.


YALOVA'DA PANİK

Bu arada, depremin hissedildiği Yalova'da da vatandaşlar evlerini terk ederek sokak ve caddelere çıktı.17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi'ni de yaşayan Yalova'da hissedilen sarsıntı nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokaklara çıktı. Deprem nedeniyle Yalova'da herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

KOCAELİ’NDE DEPREM KORKUSU

Kütahya’da meydana gelen deprem Kocaeli’nde de korku ve paniğe neden oldu. Sarsıntının ardından halk, evlerinden çıkıp battaniyelerle sokakta ve otomobillerinde bekledi. Bazıları ise korku nedeniyle kısa süreli panik yaşadı. Deprem korkusunu yaşayanları yakınları sakinleştirdi.


ÇANAKKALE'DE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Deprem sırasında Çanakkale'de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.Özellikle yüksek binalarda şiddetli şekilde hissedilen sarsıntının ardından vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, telsiz anonsuyla ekipleri vatandaşlara yardımcı olmaları konusunda uyardı.
counter Etkileşim.

Paylaş


Bu Yazıyı Beğendinizmi?


Benzer Konular