Belçika 1-1 Türkiye



A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki altıncı maçında Belçika ile karşılaşıyor. Brüksel şehrindeki Roi Baudouin Stadı'ndaki mücadelenin hakemi İtalya Futbol Federasyonu'ndan Nicola Rizzoli.


Milliler, grup ikinciliği açısından büyük önem taşıyan maç için 3 puan hesabı yapıyor. Son karşılaşmasında Avusturya’yı 2-0 yenerek, Euro 2012 yolunda play-off’a kalma umutlarını tazeleyen takımımız, bugün de kazandığı takdirde Belçika’yı geride bırakarak 2. sıraya yükselecek.  


İŞTE İLK 11'İMİZ
Volkan (Fenerbahçe)- Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Servet Çetin (Galatasaray), Serdar Kesimal (Fenerbahçe), Çağlar Birinci (Galatasaray) - Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Selçuk İnan (Galatasaray) - Burak Yılmaz (Trabzonspor), Arda Turan (Galatasaray) - Kazım Kazım (Galatasaray)
BELÇİKA'NIN İLK 11'İ: Simon Mignolet, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts, Jan Vertonghen, Timmy Simons, Nacer Chadli, Steven Defour, Marvin Ogunjimi, Axel Witsel, Eden Hazard
BELÇİKA'DAN NOTLAR
- Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona erdi.
- Milli Takımımızda Kazım, Belçika'da ise Defour sarı kart gördüler.
- Arda Turan'ın muhteşem hareketi sonrasında verdiği pasta Burak topu ağlarla buluşturdu:1-1
- Ev sahibi takım 4. dakikada Marvin Ogunjimi'nin golü ile 1-0 öne geçti.
- Zorlu mücadele millilerimizin ilk vuruşu ile başladı.
- Gurbetçi taraftarların olduğu tribünde üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin olduğu büyük bir Türk bayrağı açıldı.
- Tribünler tamamen doldu.
- TFF, 100'e yakın kulüp başkanını davetli olarak maça götürdü. Hepsi en sıradaki yerlerini almış durumdalar.
- Gurbetçi taraftarlar takım otobüsü stada girerken büyük bir tezahürat yaptılar.
- Stat çevresinde yüksek seviyede karaborsa bilet satışı var. 30 Euro'luk kale arkası biletleri 750 Euro'ya satılıyor.
- Belçika polisi şehirde sıkı güvenlik tedbirleri uyguladı. Brüksel dışından 800 polis getirildi. Tüm arabaları durdurarak arıyorlar. Stat çevresine kesinlikle araba alınmıyor.
- Milliler otelden ayrılırken bir taraftar ile Emre Belözoğlu arasında tatsız olaylar yaşandı. Olay çok fazla büyümeden diğer oyuncuların da yardımı ile önlendi.
- A Milli Takımımız gurbetçi taraftarların desteği altında kaldığı otelden ayrılarak stada doğru yola çıktı.
18 kişilik kadroya alınmayan oyuncular: Tolga, Umut, Engin, Mehmet Topuz, Gökhan Gönül, Cenk Tosun, İsmail Köybaşı, Emre Güngör
481. maçımız
A Milli Takımımız, Belçika maçıyla birlikte 481. mücadelesinde. Ay-yıldızlı ekibimiz 88 yıllık tarihinde 252'si resmi, 228'i özel olmak üzere geride kalan 480 maçta, 172 galibiyet, 113 beraberlik alırken, 195 kez de rakiplerine yenildi. Millilerimiz, bu maçlarda 621 gol atarken, kalesinde ise 722 gol gördü.
Belçika ile 11. randevu
Millilerimiz, Belçika ile ise tarihindeki 11. maçında. Daha önce 6'sı resmi, 4'ü özel olmak üzere oynanan 10 karşılaşmanın 3'ünü Türkiye, 3'ünü Belçika kazanırken, 4 karşılaşma da berabere sona erdi. Millilerimiz bu karşılaşmalarda attığı 16 gole karşılık, kalesinde 14 gol gördü.
A Grubu'nda diğer maçlar
Kazakistan 2-1 Azerbaycan (Maç sonucu)Avusturya 0-1 Almanya

Maçın Golleri Maç Sonrası Hemen 


Yayınlanıcaktır.
counter Etkileşim.

Paylaş


Bu Yazıyı Beğendinizmi?


Benzer Konular