Oyun tarihinin en zor Boss savaşları - 4

                                                                                                     Stage 3 – R-Type

Normal bir boss nasıl olur? Tabii ki bölümlerin sonunda gelir ve zorluğuyla sizi sinirden turpa çevirir değil mi? Hayır değil!

Bu boss başka bir boss sevgili okurlar. Bu boss, bölümün kendisiydi. Bütün bölüm boyunca arka plandan size rahatsızlık veren bu dev savaş gemisi bütün ekranı doldururdu. Sizi motorlarıyla yakabilir, duvardan duvara çarpabilir ya da tek vuruşta öldürebilirdi. Saygıyla eğiliyoruz. Hatta Respect! diyoruz ve yumruğumuzu göğsümüze vuruyoruz iki üç kez… Like a nigga, you know?



 



Hitler - Wolfenstein 3D

Evet kendisi tam olarak Adolf Hitler. Tabii “Power Armor” giymiş vaziyette. Yanında da Hitler hayaletleri var. Etrafınızda uçuyorlar ve ateş topları atıyorlar. Herkesin birbirine sorduğu bir soru vardır, zaman makineniz olsa geçmişe gidip Hitler’i öldürür müydünüz?

Wolfenstein 3D işte size tam olarak bu şansı tanıyordu. Artı olarak o da size karşılık veriyordu. Yani “o otursun ben keseyim” mantığından uzak bir dövüş oluyordu. Önce üzerindeki Power Armor’u soymanız gerekiyordu ve ardından verdiğiniz uğraşa değecek bir animasyonla öldürebiliyordunuz.

Hangi oyunda Hitler’i öldürüp sonra nasıl öldürdüğünüzü ağır çekimde tekrar izleyebilirdiniz ki?






Red Falcon’s Brain – Contra III

Kırmızı Şahin’in Beyni 5! Sinemalarda… Tamam biraz kalitesiz Amerikan filmlerinin adlarını andırıyor olabilir ama bunu onun yüzüne söylemeyi denerseniz muhtemelen o beyin sizi bir lokmada yutabilir ve kendine gerekli fosforu bir balık misali sizden temin edebilirdi.

İnanılmaz fazla sayıda Boss’a sahip olması ve hepsinin de birbirinden zor olması nedeniyle her zaman eleştiri yağmuruna tutulan Contra, sonuna gelebildiyseniz o maden arabamsı şeye binip kendinizi bir anda önünde bulduğunuz son düşman, Sephiroth gibi farklı formlarda üzerinize gelerek size “zor Boss savaşı nasıl olur?” sorusunu önce sordurup sonra yanıtlatmayı başarmıştır.





Poseidon - God of War 3

God of War 3’ün zor bossları adlı dosya konumuza hoş geldiniz. Poseidon aralarındaki en güçlü tanrı olmayabilir belki (ya da olabilir bilemiyorum) ama oyunun neredeyse hemen başında karşımıza çıkmasıyla, sürekli dönüp duran savaş alanına bile alışamamışken ne yapacağımızı şaşırmamıza yol açmıştı.

Ayrıca gördüğüm en güzel tasarımlı Boss’lardan biri olması nedeniyle gönlümdeki yeri de ayrıdır hani. Tamam Poseidon’dur görünüşü, çizimi, her şeyi bellidir ama gerçekten oldukça etkileyici bir tasarıma ve zorluğa sahipti kendisi.  Peki zordu da ne oldu? Koca Kratos’un karşısında dura dura “Su” mu duracakmış? Kafasını eziverdik işte… Adam ol Poseidon! 






Mega Man - Yellow Devil

Az önce Poseidon’a en güzel tasarımlı Boss demiştim. Yellow Devil ise gördüğüm en yaratıcı saldırı şekline sahip Boss’lardandır. Özellikle o dönem için konuşuyorum, hiçbir oyunda kendi kendini kare olarak parçalayıp düşmanına fırlatan ve her parçasını attıktan sonra karşı tarafta tekrar birleşen bir Boss daha görmeniz oldukça zordur. Hatta imkansızdır diyelim tam olsun.

Kocaman, şişko ve sarı oluşu bile onun ne kadar zor ve şeytani olduğu gerçeğini değiştiremiyor. Yellow Devil’ın rastgele saldırı şekli bizi oldukça zorlamıştı eskiden. Ya sizi?







counter Etkileşim.

Paylaş


Bu Yazıyı Beğendinizmi?


Benzer Konular